ontstaantijdschriftregisterlid wordenuitgavendocudialectfotoalbumvariacontactlinks

Wie kent ?

Wie kent dit voorwerp, plaats of persoon?

Indien je enige informatie of vermoeden hebt wie deze personen zijn, mail naar:

heemkring@desouvereinen.be

bevrijding1

Beschrijving:

Bij het doorzoeken van het beeldmateriaal over de Bevrijding van Lokeren (september 1944) werd deze persoon op verschillende foto’s teruggevonden. Hij is meestal in het gezelschap van twee mannen in burger, die achteraan op zijn pantservoertuig staan. Misschien zijn dit verzetslui. Op een andere foto verkeert hij in het gezelschap van een jonge vrouw. Het zou interessant zijn om de identiteit van beide mannen, de soldaat en de vrouw te kunnen achterhalen. De soldaat is misschien Lt. M. E. Wild van de 11th Hussars, 7th Armoured Division 'Desert Rats' of Lt. White (voornaam onbekend). Mocht u een of meer van de betreffende personen kunnen identificeren, dan horen wij dat graag. U kan met ons contact opnemen via:
heemkring@desouvereinen.be
stadsarchief@lokeren.be of 09/3405061.

bevrijding2

Beschrijving: idem

v1

Beschrijving:

Wie weet waar deze herdenkingssteen zich bevindt. Het is waarschijnlijk in Oost-Vlaanderen.
Is geplaatst naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de inslag van een V1 bom.

Beste,

De herdenkingssteen bevindt zich in Oostakker.
Zie: http://nl.tracesofwar.com/artikel/7715/Monument-V1-inslag-Oostakker.htm
U vindt het monument aan de trap naar het station - rechts.
Het is een herdenkingsmonument voor de inslag (24/02/1945) van een V1 bom op de hoeve van de familie Van den Abeele.

Vriendelijke groeten ,
Betty De Cubber-Milliau

debond

afmetingen:
breedte 5,5cm
lengte 23cm

(foto Fr. De Bondt)

Beste heer / mevrouw,

Afgelopen zondag was ik op een vlooienmarkt en daar lag een soortgelijk blok. Mij is verteld dat het gebruikt werd bij hoogjassen en dat op zo'n blok de puntentelling werd bijgehouden.
Hopelijk kunt u met deze informatie een stapje verder komen over de functie van het blok.

Met vriendelijke groet,
Irene